404
نعتذر , لا نستطيع ايجاد الصفحة المطلوبة
  • العودة الى الصفحة الرئيسية
  • الأحد، 5 يونيو، 2016

    مندى اللحم بطريقه جديده وبسطيه ولذيذه

    مندى اللحم بطريقه جديده وبسطيه ولذيذه



    المقادير

    2 كوب بسمتى
    8 قطع لحم 
    ملح
    فلفل اسود
    كركم
    1بصل كبيره
    3بصل صغيره
    2قرفه خشب
    2ليمون مجفف
    2 ورق لورى ( غار )
    4قرنفل
    4جبهان
    1 مكعبماجى
    زبده
    زيت
    فحم
    ورق الومنيوم

    Photo

    طريقة التحضير


    بنجهز الشوربه عشان نسلق فيها اللحم هنحط القرفه والليمون و اللورى والحبهان والقرنفل والماجى والفل و اول ما يغلوا ننزل اللحم ونستنى شويه ع الملح يعنى بعد غلوتين كده وكمان نحط البصل الصغير صحيح.


    ننقع البسمتى اول ما نبدء نشتغل لحد ما اللحم يستوى.


    استوى اللحم هنطلعه من الشوربه و نصفيه كويس.


    في طاسه هنحط زبده و نشوح فيها اللحم نكون صفينا الرز كويس جدا من المايه وفي حالة الرز هنحط شوية زيت ونقطع عليهم البصله الكبيره ونقلب.


    اول ما تدبل هننزل عليها بمعلقه-كبيره كركم ونقلب كويس وهناخد اللورى و الليمون و القرفه من الشوربه و هنحطهم غليها ونقلب كويس.

    حناخد 3 كوبيات تقريبا شربه، تغلى ننزل عليها الرز هنسيبه يغلى غلوه و نغطيه اول ما يتشرب هنحط على وش الرز اللحم.


    هنكون ولعنا فحمه و حطناها في فنحال صغير بوسط اللحم ونفصل بين الغطا والحله بالالومنيوم عشان بخار الفحم ونغطى ربع ساعه و يكون الرز استوى وقدميها وصحتين وهنا.

    طعم البيوت مدونة متخصصة لحواء من حيث الطبخ والموضة والاناقة والجمال والمكياج واطلالات المشاهير والاكسسوارت الحريمي والاثاث والديكور وصحة الاطفال وصحة المرأة العربية

    الكاتب : طعم البيوت

    ليست هناك تعليقات:

    إرسال تعليق

    جميع الحقوق محفوظة ل طعم البيوت -